Разлика между козина от самур и куница.

Самурът и куницата са много сходни животни. Козината от самур обаче е много по -мека и копринена, поради което се оценява много по -високо. Много безскрупулни собственици на магазини за кожи се опитват да заблудят купувача, като продават продукти с козина на преувеличена цена. За да се предпазите от неоправдани загуби, трябва ясно да проучите разликите между самуровата кожа и куницата. Нека поговорим за тях по -подробно.

Определение

Соболова кожа - луксозна скъпа кафява козина с дебела и дълга купчина. Има характерен блясък, мекота и коприненост. Характеризира се с висока износоустойчивост.

Козината на куницата е едноцветна кафява, доста груба на допир козина с дебела козина. Използва се изключително рядко за производство на кожени изделия без допълнително боядисване.

Сравнение

Козината от самур има по -тъмен наситен цвят и синкав подкосъм. Има обаче изключения - в природата често се срещат индивиди със светъл цвят. Козината на куницата винаги е кафява с петна по гърлото от бяло, оранжево или светложълто. Той е по -груб и не изглежда толкова буйно и богато като самур. Соболевите палта се носят много дълго и запазват привлекателен външен вид за около 10-12 години. Еластичната и тънка кожа не губи пластичните си свойства за дълго време. Coon козината се износва малко по-бързо: средно продуктите от нея издържат не повече от 6-7 сезона.

Соболевата коса е много по -мека и по -приятна на допир. Косата е дълга, лъскава и много гъста. Колкото по -тъмен е нюансът на самуровата кожа, толкова по -ценна и скъпа е тя. Затова често кожите на куниците се пребоядисват в тъмен цвят и се представят като самур, тъй като цената на последния е много по -висока. В допълнение, продуктите от сомул се характеризират с висока степен на възстановяване - драскотините се маскират лесно чрез подвижни кожени секции.

Кожух от самур (естествен цвят)
Кожа от куница (естествен цвят)

Заключения Разликата.ru

  1. Соболевата козина се характеризира с по -мека, по -гъста и копринена коса.
  2. Продуктите, изработени от самурова кожа, се отличават с висока износоустойчивост и могат да служат около 12 сезона, докато експлоатационният живот на самуровата кожа не надвишава 7.
  3. Цветът на самуровата кожа обикновено е по -тъмен и по -наситен.
  4. Козината от самур е много по -скъпа от невестулката.
  5. Продуктите от самур имат отлични възстановителни характеристики.
.